Tuinontwerp

Waarom een ontwerp?

Een goed tuinontwerp is de basis voor een mooie tuin en een tevreden tuinbezitter. Daarom wordt, voordat met de aanleg van uw tuin begonnen kan worden, eerst een tuinplan gemaakt. Het tuinplan bestaat uit een ontwerptekening, een beplantingsplan en een offerte voor de aanleg van de tuin volgens het plan. Het ontwerp zal 3 dimensionaal worden uitgewerkt. Door het gebruik van speciale 3-d software krijgt u een realistisch beeld van uw nieuwe tuin.

Inventarisatie

Voordat het eerste gesprek plaatsvindt, kunt u het inventarisatieformulier invullen waarin u eisen, wensen en voorkeuren m.b.t. uw tuin kunt aangeven. Met de gegevens uit deze lijst kan Hans van Drunen zich voorbereiden op het gesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek worden de gegevens uit uw lijst besproken, verder uitgediept en toegelicht met foto’s.Het beschikbare budget voor de aanleg van de tuin zal ook aan de orde komen. Daarna kan met het tuinontwerp worden gestart.

Bij het definitieve ontwerp voor uw nieuwe tuin, ontvangt u een offerte van wat de kosten van de aanleg zijn, als de tuin aangelegd wordt door Hans van Drunen tuinontwerp & tuinaanleg. De offerte omschrijft nauwkeurig welke werkzaamheden er in de tuin verricht worden. De materialen die erin verwerkt worden staan duidelijk omschreven met de aantallen, de maat, de kleur, de kwaliteit en de prijs erbij. Door deze werk- en materiaalomschrijvende offerte heeft u een duidelijk inzicht in de kosten van de aan te leggen tuin. Vervolgens kunnen we tot duidelijke afspraken overgaan en bekijken wanneer met de aanleg begonnen kan worden.

Schetsontwerp

Hans van Drunen maakt aan de hand van het kennismakingsgesprek een schetsontwerp. Het schetsontwerp bevat de basislijnen van uw nieuwe tuin. Vormen van terrassen en paden, hoogteverschillen, erfafscheidingen, pergola 's, hagen die vormen accentueren, bomen en plantvakken vindt u in het schetsontwerp. Specifieke planten zult u in het schetsontwerp niet aantreffen. In een tweede gesprek zal het schetsontwerp uitvoerig met u worden besproken.
Daarbij zullen monsters worden getoond van de toe te passen materialen. Indien nodig kunnen details die u graag anders zou zien nog aangepast worden. Bij het schetsontwerp krijgt u ook een indicatie van wat de kosten van de aanleg van de tuin zijn. Wanneer u akkoord gaat met de aangeboden schets zal deze verder worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp met een beplantingsplan.

Beplantingsplan

Ook het beplantingsplan wordt gemaakt volgens uw wensen. Het beplantingsplan wordt zo samengesteld dat de bloeiperioden van de beplanting zoveel mogelijk over het hele jaar gespreid zijn. In de winter kan, buiten de bloei van sommige planten, het loof van verschillende vaste planten en siergrassen zorgen voor decoratie in uw tuin. Tijdens een derde gesprek zal het definitieve ontwerp en beplantingsplan met u worden doorgenomen.

Offerte

Bij het definitieve ontwerp voor uw nieuwe tuin, ontvangt u een offerte van wat de kosten van de aanleg  zijn, als de tuin aangelegd wordt door Hans van Drunen tuinontwerp & tuinaanleg. De offerte omschrijft nauwkeurig welke werkzaamheden er in de tuin verricht worden. De materialen die erin verwerkt worden staan duidelijk omschreven met de aantallen, de maat, de kleur, de kwaliteit en de prijs erbij. Door deze werk- en materiaalomschrijvende offerte heeft u een duidelijk inzicht in de kosten van de aan te leggen tuin. Vervolgens kunnen we tot duidelijke afspraken overgaan en bekijken wanneer met de aanleg begonnen kan worden.

Lees hier meer over de aanleg van uw tuin.